reede, november 21, 2014

KINGS PARK & BOTANIC GARDEN

Ma olen juba päris mitmel korral siin blogis maininud Kings Parki, sest sellest kohast lihtsalt ei saa kuidagi mööda kui siin Perthis olla. See on üle nelja ruutkilomeetri suurune linnasisene park, mis on Perthi linna üks kõrgemaid kohti ning kust avaneb imeline vaade linnale. Lisaks toimub seal palju üritusi ning üks osa sellest pargist on ühtlasi ka botaanikaaed. See nädal aga läksime sinna parki pargi enda pärast, sest seni olime me sattunud sinna alati millegi muu tõttu ning valges ei olnudki veel seda kohta näinud. 



Nagu arvata võis, siis päikesevalges avanes pargile eriti idülliline vaade, kus kõik kohad olid täis tervisesportlasi ning piknikke pidavaid perekondi. Ümberringi tatsasid pardid oma tibudega, sisalikud ning ebaproportsionaalselt suurte peadega linnud. Ning lõpuks ometi siin Austraalias nägin ma ka vabalt looduses olevaid öökulle! Kaks öökullibeebit tukkusid puuoksal ja nautisid päikest! Ma olin nii õnnelik neid nähes! 

Ning lõpetuseks selle paiga kõige uhkem tegelane. Keset botaanikaaed asub hiiglama suur boabtree ehk eesti keeles Gregori ahvileivapuu. Need puud on muuseas hiiglama kihvtid puud, mis kasvavad peamiselt pigem küll põhja pool, kuid õnneks on neid pirnikujulise figuuriga puid ikka siin ka veidi. Igal juhul tolle puu lugu seisneb selles, et põhja pool, kus ta üle 700 aasta oli rahulikult elanud, otsustati sild ehitada. Sild! Puu jäi aga sillategemisele ette ning kuna tegemist oli üpris vana ning grandioosse puuga, siis otsustati ta koos juurtega tükkis üles võtta ning kuskile mujale istutada. Otsustati istutada üle 3000 km kaugusele Perthi linna. Pärast 6 päevast sõitu jõudiski see 750-aastane puu siia ja on nüüd täies elujõus oma uues kodus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar