laupäev, oktoober 18, 2014

PERTH ZOO


Terve eelmise laupäeva veetsin ma koos oma isikliku zooloogiga loomaaias ringi jalutades. Perthi loomaaed on enam-vähem sama suur kui Eesti oma ning vaevalt seal loomigi rohkem on, kuid ta on ikka veidi teistsugune kui meie oma. Perthi loomaaed on nagu džungel, kuhu palju erinevaid loomi peidetud on. Igal pool on kõrged puud, palmid ja põõsad ning väga raske on oletada, et kogu see mets asub kesklinnast tegelikult vaid umbes 5 minuti kaugusel.

Loomi ise on ka üpris veider vaadata, sest kui Eesti loomaaias asuvad enamus loomadest tegelikult kusagil kaugel kaugel maal, siis enamus Perthi loomaaia liikidest pesitsevad kusagil sulle väga lähedal. Kui Aafrika ning Aasia loomad välja jätta, siis ongi nii, et näe see krokodill asub siinsamas Põhja-Austraalias ning see vombat sinust vaid sadu kilomeetreid allpool. Ning öösel, kui on kottpime, siis kõik need muud imelikud rotist kolm korda suuremad elukad elavad siinsamas Perthis sinu maja juures.


Dingod
Emu



Ühel hetkel avastasime, et otse meie all oli üks vallabi ära väsinud ja puhkama heitnud. Vallabid on täpselt nagu kängurud, kuid veidi pisemat kasvu ja veidi armsamad.


Hästi kihvt oli veel see, et kängurud, vallabid ja muud inimsõbralikud olendid ei olnud puuri pistetud, vaid tatsasid vabalt ringi teisel pool jämedat köit. Köis oli muidugi pigem inimestele, et nad loomi ei häiriks, kuid loomi ennast see küll kinni ei hoidnud.


Tasmaania Kurat

Komodo varaan




Loomaaias oli puu otsas kaks koaalat ning neid ei olnud üldse kerge üles leida. Õnneks me ikka nägime neid mõlemaid ning veidi kahju oli mõelda, et enne oli meie ees just üks vanem mees, kes kurvalt pobises, kuidas ta juba teist korda siia loomaaeda tuleb ja juba teist korda ühtegi koaalat ei näe..

Ning suht lõpupoole nägime ühtesid jubedamaid tegelasi kogu loomaaias - orangutange. Nad on lihtsalt liiga suured, et neid mitte karta. Üks neid kandis kartulikotti seljas ja nägi välja nagu võlur Gandalf.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar